Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Проблемът с очакванията

Е-мейл Печат ПДФ

„Не очаквах нищо и пак съм разочарован”, казваше малкият Дюи от сериала „Малкълм”. Дали нас може да ни застигне подобна съдба? Не! Ще възразите вие. Естествено, че можем лесно да се разочароваме, но е невъзможно да се абстрахираме от очакванията си. Заради очакванията обаче разочарованието става още по-голямо.

Очаквахме да се измъкнем от кризата в края на 2009 г. Така обеща министър Симеон Дянков. Очакваме заплатите ни да станат европейски, а те продължават да бъдат талибански. Очакваме коректно поведение от хората, които ни управляват… а те се вживяват в ролята на Big Brother и гледат как да закърпят бюджета като увеличават налозите ни (и смучат от еврофондовете). Добре де, здравните осигуровки си остават 8%, но до следващия път, в който отгоре ще установят, че парите в Здравната каса не стигат.

Добрата новина е, че след толкова много държавни разочарования, ние започнахме да приемаме допълнителните порции лоши вести с безразличие. Най-много да теглиш една бърза майна (все още се уча да псувам), преди да изпиеш чашата със студена вода.

По-страшни са личните разочарования. Не се разминавам всеки ден с Дянков по улиците, че да ме е яд чак толкова за неверните му обещания. Неприятно е обаче когато хора, с които си работил и които си уважавал, те лъжат безочливо. Болезнено е когато приятелите ти плетат интриги или градят самочувствие и престиж – като обясняват колко много неставаш.

И понеже не можем да се абстрахираме от очакванията, то е задължително да се научим да очакваме всичко от всеки. Не е гарантирано, че каквото почука – такова ще се обади!

Ако постъпваш правилно, прави го заради себе си и внимавай какво обещаваш! Важно е във всяка една ситуация да можеш да се изправиш гордо на улицата, а не да се спотайваш като мишка, защото току виж си срещнал човек, който очаква нещо от теб.

Ето това е проблемът с очакванията. И гузният очаква да се разминете, докато ти очакваш нещо (обещано) от него. Всели луд с очакването си!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Проблемът с очакванията

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414