Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Аз имам мечта!

Е-мейл Печат ПДФ

Какво е това, което те крепи? Какво е това, което те кара всеки ден да отваряш очи и с надежда да посрещаш новия ден? Какво е това, което те кара да имаш сили да продължиш нагоре по трънливия път?

Надеждата за сбъдването на мечтата ти. Каквато и да е тя...

И не ми казвай, че нямаш мечти. Не ми обяснявай, че отдавна си предпочел да си реалист. Или че си постигнал всичко и нямаш нужда от нищо. Не ми излизай с номера, че „животът е борба”, а мечтите загубена кауза. Всеки си има мечта.

Не е задължително да се сбъдне, важното е да я носиш в сърцето си. Важното е, че ти дава сили и смелост да правиш неща, които иначе не би направил.

А какво си готов да направиш за да сбъднеш мечтата си? Готов ли си на саможертва в името на по-висша цел? Готов ли си да направиш нещо, което знаеш, че не е редно, за да направиш мечтата си реална? Тук и сега да осъществиш своята мечта. А нещо незаконно? Или дори нещо жестоко?

Замислял ли си се над тези неща, задавал ли си си тези въпроси? И мислиш ли, че има толкова висша цел, толкова висш идеал, който да оправдава използването на всякакви средства?

А това, за което ти бленуваш – то какво е? Може би искаш да станеш известен, може би искаш да имаш хубав дом, може би искаш кариера, световен мир? Каквото и да е? Да срещнеш любовта на живота си, да имаш истински приятели? А дали това, за което мечтаеш е осъществимо? Естествено, няма невъзможни неща. Важно е да имаш желание и вяра, нали така? Или според теб всичко се постига с цената на много труд, пот на челото, спънки, трудности... и е по-лесно да останеш пасивен.

Страхът от провал те кара да си затваряш очите за шансовете, страхът те кара да запушваш ушите си за тънкия глас на интуицията ти, която никога не греши? Какво те кара да останеш сляп и глух за да сбъднеш мечтата си? Възпитанието, задръжките, „общественото мнение”...

А смяташ ли, че целта ти е толкова възвишена, че те оправдава да смачкаш всекиго по пътя си, за да осъществиш желанието на сърцето си? Мислиш ли, че е редно да откраднеш, да нараниш, да избягаш, за да постигнеш онова толкова желано от теб нещо? Какво и кого си готов да огорчиш и разочароваш, за да успееш ти? Колко живота си готов да съсипеш? Колко чужди мечти си готов да разбиеш?

А тези, чуждите мечти, те по-маловажни ли са от твоята?

Изборът е твой. Ти решаваш по кой път да поемеш. Дали ще си страхливец, дали ще си жесток или просто ще следваш вътрешния си глас.

Аз имам мечта!

За fortisimo.eu – Ваня Тенева (снимка: deviantart.net)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Аз имам мечта!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414