Фортисимо



Училище за родители

Е-мейл Печат ПДФ

Деси КръстеваВсеки от нас  мечтае един ден да има дете. Всеки от нас, който има дете знае, че това поглъща целия му живот. Всеки, който има дете знае, че постъпките ни се връщат от наследниците ни.

Каквото и да казваме между тези редове – знам едно със сигурност. Говоренето е едно, а преживяването е нещо съвсем друго. И ако има някаква тайна, която всеки родител трябва да знае, това е че когато погледнеш едни детски очи, които ти си дарил на този свят – всички съвети, всички правила и всички закони отпадат.

Така че мами, татковци и дечица, надявам се в тази рубрика да споделяте всички ваши преживявания с малките си съкровища. Но когато трябва да изберете да четете или пишете коментар на компютъра или да поиграете заедно, защото някой в момента ви дърпа за блузата и мрънка – МОЛЯ ви да поиграете!

„Бременна съм!” – две думи, които те преобръщат. И, татковци, не си мислете, че на жената й е по-лесно, защото е разбрала. Като види двете чертички на теста, в главата й започват да отекват тези две думи. И докато не ги изрече на глас пред бъдещия татко, тя нито ги осъзнава, нито ги приема! И тогава идва или пълното отхварляне или пълната радост.

Няма как да не споделя какво ми се случва последните дни:

Неделя, 20.09 -13:00 – моя приятелка роди момченце Мартин в Шуменското родилно отделение
Сряда, 23.09 – получавам съобщение от моя колежка от сп. „Строители”: „ Родих момченце Даниел, усещането е много приятно, че съм мама и той е навън”
24.09 – 16:04 – разговор с колежка от университета, тя пък е от София и ще ражда след месец, и ми съобщи за друга наша позната, че е бременна в трети месец.
25.09 - 12:49 – в този момент си мисля за гостите ми довечера, които чакат трето детенце, а моето собствено спинка обедния си сън.
26.09 - 14:55 – фирмата, в която работех – колежката, която стои на моя стол чака дете – бременна в 4-ти месец.

Тези новини ме карат да се чувствам щастлива. Всичко това не ми е безразлично. И рубриката „Мама + Тати = Аз” е трибуна за всеки, който се вълнува от темата за родителството.

Не мога да го приемам просто като новината за нова кола, къща или куче. Всичко пречупвам през собствения си опит, през това какво преживявах аз, когато бях бременна. Колко много се радвам да чувам всеки ден такива новини!

Дотук с въвеждащите думи... Вие четете рубриката „Мама + Тати = Аз”, т. е. – за бъдещи и настоящи майки, татковци и този, който ги обединява в едно – АЗ (разбирай малчуганът). Ще публикуваме теми, които вълнуват родителите, някои от тях с продължение, някои от тях, продиктувани от собствения ни опит като майки и бащи. Други пък - от специалисти акушер-гинеколози, педиатри, неонатолози, акушерки, диетолози, психолози, експерти от НЗОК и Министерството на труда и социалната политика. Може да пишете коментари, да задавате въпроси, да дадете вашия принос за тази рубрика, като ни разкажете за вашето детенце.

От началото на 2009 г. до момента в Шумен са родени 1 180 бебета, т. е. всеки ден 3-4 нови живота вдишват за първи път глътка въздух и техните родители влизат в ролята на мама и татко. Какво им се случва от този ден нататък, независимо дали остават в този град, или заминават някъде по света?

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

4 коментара

  1. Ей, ако ставаха толкова лесно бебетата....
  2. Успех на рубриката, и дано да е пълна с позитивизам и любов.
  3. Безспорно бебета са най-хубавото нещо на този сят! Могат да те накарат да се усмихнеш и в най-трудните моменти! Особено важно е обаче, бебето да е планирано и наистина желано в едно семейство. В днешно време толкова млади момичета стават майки по погрешка, без всъщност да осъзнават каква отговорност е това.
  4. По какъв начин е организирана рубриката, как можем да даваме предложения за теми?

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Училище за родители

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414