ФортисимоИскам да постигна още толкова много неща

Е-мейл Печат ПДФ

Красива е като принцеса от приказките. Приказно талантлива. Това слънчево момиче е от морската ни столица Варна и сигурно затова е толкова усмихната. „Тя E” това момиче, което дълго време гледахме на екран в „Шоуто на Слави”.

Момичето, което доброволно напусна телевизионната слава и отиде в Америка, за да учи. След музикално училище, Националната музикална академия, тя завършва и престижния музикален колеж Бъркли в Бостън, САЩ. През 2008 година издаде първия си самостоятелен албум „Тя Е”. Сега Деси Добрева е в България. Щастлива, омъжена и водеща на предаването „Полет над нощта” по БНТ. Съвсем скоро спечели и първа награда в Молдова на международен певчески конкурс. Останалото от нея самата, специално за читателите на fortisimo.eu...


Нели Русева: Дебютният ти албум е с име „Тя Е”..., Деси, коя е Тя?

Деси Добрева: „Тя” – това съм аз! Когато се върнах в България след доста дълго отсъствие от страната, много хора се побутваха с въпроса „Абе, тя ли е?”. Веднъж съпругът ми не издържа и се обърна – „Да, тя е!” По-късно той предложи точно това да е заглавието на албума.

Нели Русева: Колко време беше в Америка? Какво знаят американците за България?

Деси Добрева: Три години живях постоянно там, а после – по два пъти годишно правя турнета в продължение на около 2 месеца всеки път. Някои не са чували за България, други – знаят много. В Бостън се запознах със семейства, с такава богата колекция български фолклор – песни, носии, атрибути – удивително!

Нели Русева: Какво от Америка няма да забравиш? Оставаш ли тук или ще отидеш отново там?

Деси Добрева: Америка е ред, правила и законност. Америка е възможности. Америка е свободно съществуване на езици, религии, обичаи, националности. Не че си няма кусури за критикуване. Но там се отворих за света като мислене, мироглед, виждания. Да, бих живяла там, но засега отивам два пъти годишно за няколко месеца.

Нели Русева: Само талант ли трябва, за да пробиеш и станеш известен?

Деси Добрева: Ще допълня: „Да пробиеш и да станеш обичан, слушан изпълнител и да се задържиш дълго на върха” – за това се искат много неща. Безспорно талант, характер да преодоляваш многобройни трудности, амбиция и желание да се развиваш, упоритост и трудолюбие. Чака те много труд. Желателно е да имаш приемлива визия и много вкус да я поддържаш. За тази работа си трябва добър продуцент и късмет да го срещнеш в точното време на точното място. Естествено и да си готов за него, за да не те отмине птичето на късмета …

Нели Русева: Какво да очакваме от теб скоро – песен, албум?

Деси Добрева: Имам почти готови два албума – един с български и втори с руски песни, всички в модерен аранжимент. Сега остава да намеря и спонсор за издаването и разпространението на албумите, което в България е изключително трудно.

Нели Русева: Какво би посъветвала младите хора, които искат да се занимават с изкуство?

Деси Добрева: Да си вярват, да са оптимисти, да са упорити и да не се отчайват лесно и много, много да работят, да пробват, резултат ще се появи!

Нели Русева: Не мога да не те върна към работата ти с „Ку – Ку бенд” и „Шоуто на Слави”. Как попадна там?

Деси Добрева: Разбира се, с конкурс и то на няколко етапа. Но за този конкурс бях абсолютно подготвена – вече имах няколко международни фестивала и награди зад гърба си.

Нели Русева: Има ли носталгия по онова време? Останахте ли приятели с екипа?

Деси Добрева: Носталгия не е точната дума. Мина доста време, случиха ми се много неща, сякаш изживях още един живот… Но споменът за този период е мил, трогателен и ме изпълва с топло чувство, както към детството… С колегите поддържам добри отношения, музиканти от „Ку-ку бенд” участват в моя албум.

Нели Русева: Водеща си на „Полет над нощта” по БНТ, смяташ ли да се занимаваш и за в бъдеще с телевизия? Сама ли избираш гостите на предаването?
Деси Добрева: За втори път ставам водеща на „Полет над нощта” и работата върху това предаване ми е много приятна. Повечето от гостите избирам и каня лично аз, други с екипа и с г-н Хачо Бояджиев.

Нели Русева: Как ти изглежда поп музиката в България в момента?

Деси Добрева: Зле. Има прекрасни изпълнители, но те нямат достатъчна реализация. В България няма държавна политика в подкрепа на това изкуство. Българските радиа и телевизии не представят достатъчно българска попмузика, няма престижни форуми, какъвто беше „Златният Орфей”, където да намираме изява и които да стимулират и пропагандират създаването на нова качествена попмузика.

Нели Русева: Имаш ли любим стил в музиката, или предпочиташ да експериментираш?

Деси Добрева: Продължавам опитите да пропагандирам българския фолклор, представен в един модерен, съвременен аранжимент. Харесвам и джаз и фънк, и соул и поп, и класическа музика и рок, и съм готова да пея във всякакви стилове. Разбира се, че искам да експериментирам – имам много идеи, но засега не ми стига времето и средствата да ги осъществя.

Нели Русева: С кой български или световен музикант би работила, би записала песен?

Деси Добрева: Вече имам записана песен с Любо от “Те”. Отворена съм за всякакви дуети и групи, стига да става дума за хубава музика и добри изпълнители.

Нели Русева: На този етап от живота ти, кое е на първо място- личния ти живот или професионалния?

Деси Добрева: Разбира се, че и двете. Професионалната ми любов е сцената, „Но как на свете без любви прожить”, както пее Клавдия Шулженко.

Нели Русева: Разкажи за Мартин, как приема това, че ти си известна?

Деси Добрева: Когато сключвахме брак, бях на върха на популярността си, така че той знае за кого се е оженил и се отнася спокойно към този проблем.

Нели Русева: Имаш ли специален начин за разтоварване, имаш ли свободно време за любими неща?

Деси Добрева: Страшно обичам да танцувам. Зареждат ме морето и планината, стига да мога да се добера до тях. Понякога вечер гледам любими филми, включително анимационни.

Нели Русева: Доволна ли си от живота си?

Деси Добрева: И да, и не. Занимавам се с любимата си работа, обичам любимите хора, радвам се и страдам – с една дума, обичам живота! Но искам да постигна още толкова много неща...

Нели Русева: Има ли момент от живота ти досега, който никога няма да забравиш?

Деси Добрева: О, много моменти има, които, надявам се, да не забравя. Някои са важни неща в живота ми – дипломиране, сватба, а други – мили, сантиментални неща, без които не може ...

Нели Русева: Излъчваш един безкраен оптимизъм, какво те натъжава, разплаква?

Деси Добрева: О, много неща ме натъжават или вбесяват. Посредствеността например, простащината, бездуховността, апатията във важни моменти, арогантността и т.н., и т.н. Няма да ми стигне листа да изреждам, но вярвам, че въпреки всичко това, животът е прекрасен!

Нели Русева: А какво те разсмива истински?

Деси Добрева: Добрият хумор, разбира се. Обожавам качествените комедии, обичам комичните ситуации в живота, включително като се случват с мен!

Нели Русева: Къде мечтаеш да пътуваш?

Деси Добрева: По целия свят! Уви, един живот не стига...

Нели Русева: Пожелай си нещо за финал?

Деси Добрева: Преди всичко – здраве за мен и близките ми. Но и още много неща – да излезем по-скоро от кризата, да постигна поставените си цели, да се усмихват повече хората, изобщо – повече радост да има!

За fortisimo.eu с Деси Добрева разговоря Нели Русева (снимки eurovision.bnt.bg, malenaa.snimka.bg, lifestyle.ibox.bg и ekrana.info)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю БГ Музика Искам да постигна още толкова много неща

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414