Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Правителството било на пачи яйца

Е-мейл Печат ПДФ

Предишните управляващи са насадили правителството на пачи яйца. Това обобщение на лидера на синдиката „Подкрепа“ Константин Тренчев беше едно от първите информации, излезли в публичността след вчерашната среща на правителството, синдикатите и работодателските организации. Знаем бе, Тренчев.

Затова на изборите разкарахме онези и сложихме тези да ни управляват. Премиерът Борисов вплътни инфото за неприятния седеж връз пачи яйца, като обяви, че изведнъж цъфнали поети договорни ангажименти от страна на бившето правителство без да имало пари за плащането по тези сделки и в нарушение на закона за бюджета.

Е, как ние знаехме за тези работи преди изборите, а на вас ви цъфнаха сега и то след като вече разписахте и приехте един бюджет. Месеци преди изборите отразявахме протестите на пътно-строителна фирма, които завършиха с хвърлени яйца по сградата на агенция „Пътна инфраструктура“. Фирмата им изградила път, но сключеният договор не се признаваше защото не бил получил одобрение от финансиращото министерство. Въпросът е сега накъде?

Отговори свързани с разписаните оставки в джоба и неудобната поза на днешните управляващи не ни интересуват. То си е ваша работа бе. Искахте да управлявате, поискахте подкрепа и я получихте. Ако преживяванията ви във властта се разминават драстично с житейските ви перспективи, имате личностен конфликт, който не е наша работа. Задължително е обаче да се набележат нови антикризисни мерки, защото първите не свършиха работа. В случай, че това не стане – ще насадите народа на пачи яйца.

Ако сте се стреснали предлагам просто да намалите самодоволството и да поискате помощ. Да се върнем към началото на това управление.

Не е ли време да не носите сами отговорността в условията на толкова тежка криза? Или друго въпросче - видяхте ли, че Българската стопанска камара вече обяви своите антикризисни мерки? Вземете ги послушайте, де! Така се носи отговорност, а не с оставки в джоба и изненадан писък, че са те насадили на яйцата.

Когато преди години народът избра движението на Симеон Сакскобурготски един приятел обясняваше, че у нас винаги става така. Посрещаме новите управници с овации и скоро сме готови да ги изритаме замервайки ги с яйца. Не е хубаво, че на осмия месец вече обявихте къде са яйцата, но не се обиждайте а потърсете помощ, щото очевидно много хора сме готови да ви я дадат.

Кризата изисква взаимна подкрепа, а не героична поза. Проблемът е, че не правителствата, а хората остават реално насадени на яйцата.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

 1. Истината е, че всяко следващо правителство се оправдава с предищното и всичко е за сметка на народа. Не знам дали ще доживеем ден, в който управляващите няма да пискат, че предишните им били виновни. Не знам тези яйца дали са пачи или кокоши, но народът определно си ляга върху слонски л*йна

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Правителството било на пачи яйца

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414