Фортисимо



Прасе в тигърска кожа

Е-мейл Печат ПДФ

Това са няколко много необикновени, но и доста стари фотоси, идващи от зоологическата градина в Калифорния. Стигнах случайно до тях, докато се опитвах да разбера дали снимките от вчера с малкото хипопотамче (най-долу) са автентични или животинката е играчка. Така и не получих отговор на моя зоо въпрос, но за пореден път се убедих, че в природата „ролите” са относителни понятия. Понякога хищника може да изхрани своята жертва, точно както правим ние… хората.

През 2004 година грижливата калифорнийска тигрица е родила 2 мъртви бебета. Въпреки че майката била напълно здрава, тя започнала да слабее и изгубила желание за живот. Ветеринарите стигнали до заключението, че хищникът е в депресия. Лекарите знаели, че трябва да намерят нови бебета за тигрицата, но нито един зоопарк в САЩ не успял да им помогне. На няколко метра от клетката на опасното животно обаче обикаляли новородени прасенца.

Предвидливо ветеринарите облекли свинчетата в тигърска кожа и така ги пуснали при майката. Тигрицата приела новите си деца и ги хранила до времето за тяхното отбиване.

Аналогията тук е ясна, за да те приемат, намяташ чуждата кожа. Така ще си хем в безопасност, хем ще си и сит. Какво би станало обаче ако бяха пуснали прасенцата голи? Имате ли предположение? Драснете го в коментарите отдолу.

Снимки: funkydowntown.com



Според сайта Jezebel.com това е новородено хипопотамче, което е най-новият обитател на зоопарка в Ротердам. Бебето е толкова малко, че почти съвпада като размер с един лист маруля.

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глобалното село

    Популярно от Глобалното село

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Глобалното село

    Щрак

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глобалното село Глобалното село Прасе в тигърска кожа

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414