Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Портрет на българския консуматор

Е-мейл Печат ПДФ

Вчера бяха обявени резултатите от проучването на MyLoveMarks.eu. Месеци наред българите определяха любимите си марки в десетки категории. На няколко пъти бях решен да попълня умопомрачително дългата анкета, но губех интерес твърде бързо.

Да си призная, въобще не ме интересува коя е любимата алкохолна напитка на Мичето от горния етаж. Пък и не държа да й кажа какъв прах за пране ползвам аз. Както и да е.

Помпозното проучване обяви своите фаворити, а единствено PR екипът на abv.bg наводни мрежата с гръмки съобщения „АБВ е любимият сайт на българите за 2009 г.” или „Любимата поща се нареди до световноизвестни марки като Кока-кола, Милка, Булгари и Сони”. Браво, така се прави! Хвалиш се първи и го правиш възможно най-шумно. Професионална работа.

Не ме е грижа за данните, но така или иначе са пред мен, затова нека да обрисуваме средностатистическия българин на база на марковото изследване. Вие сами си направете изводите (и драснете по един коментар).

Ако ще запива яко нашенецът, той ще го направи с Jack Daniel's. Ако вечерта тепърва започва – поръчва Шуменско. Ако пък трябва да остане трезвен, че ще шофира своето BMW – казва „Бърррр” разбирайте „Coca-Cola”. Като му се дояде сладко, веднага се сеща за лилавите крави и посочва Milka. Ако ще ухае на нещо, то ще е на Bulgari – Булгари за Българите. Много логично! Когато влезе в Интернет първо печата abv.bg и натиска Enter. Като ще е черна техниката, то тя трябва да е Sony. Побелее ли, става Whirlpool. Българинът се облича предимно в аdidas и Benetton (да, ама от битака). Използва мрежата на М-тел и говори от телефон Nokia. Хапва редовно в Happy, държи си парите в ОББ. Гледа bTV. Чете Капитал. Обзавежда дома си от IKEA и се застрахова в Алианц.

Така изглежда българинът според посетителите на MyLoveMarks.eu. Аз обаче се чудя каква е моята националност... след като не използвам нито един от споменатите продукти?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Портрет на българския консуматор

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414