Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пази се от яйцата!

Е-мейл Печат ПДФ

В навечерието на Великден търговията с яйца у нас се активизира подобно на тази с цветя преди Цветница. Този Великден обаче е различен, както впрочем различна е и днешната цветница.

Липсата на пари и свитото потребление раждат положителни и отрицателни търговски практики. Проверката на fortisimo.eu води до директния призив към потребителя – пази се от яйцата!

Кризата тази година доведе до настъплението на яйца доставени от Полша. Те са по-евтини и големите хранителни вериги очевидно намериха изгодно решение за очаквания Великденски бум. На пазара яйцата от Полша в момента се търгуват за 19 стотинки на брой, а по-дребните падат дори до 13 стотинки. Според запознати към настоящия момент реалната пазарна стойност на българските яйца е около 24 – 25 стотинки. Пазар, но не само.

Конкурентно по-добрата цена на яйцата от Полша се постига с по-различен начин на тяхното добиване. Дори и сварени според мнозина те имат дъх на антибиотици, но дори и да не сте склонни да се доверите на чуждо мнение е добре поне да се уверите, че яйцата които купувате са със срок на годност до първата десетдневка на април. Проблемът е, че срокът на този продукт обикновено се изписва на кашона, а в магазина ние имаме контакт само с отделните бройки. Все пак е добре да поискате справка за срока на годност, за да не си доставите стомашно разстройство пожелавайки си здраве с изписаното Великденско яйце. Може да ви се струва и леко рано, но вече се вижда и че пазарът на агнешко преди Гергьовден има своите кризисни измерения. Прясното българско агнешко също не може да издържи на конкурентната цена на вноса. Тази година предимно от Нова Зеландия.

Разликата е някъде между два и пет лева за килограм в полза на плешката, която няма как вчера да е дотичала у нас от далечната земя. По-евтината мръвка очевидно е била замразена преди три и четири месеца и е тръгнала по дългия търговски път докато кандидатства за празничната ви трапеза по Гергьовден.

Убедени сме, че повечето ще заложат на пилешкото в кризата, но отново напомняме за яйцата. В случай, че искате да избегнете вноса от Полша – един съвет. Тези яйца са бели на цвят.

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: velikden.freebg.eu)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Пази се от яйцата!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414