ФортисимоДядо: Никакво търпение за българите повече

Е-мейл Печат ПДФ

Импресарио, продуцент, мениджър, телевизионен водещ, това е Иван Иванов – Дядо. Става популярен най-вече с работата си като водещ в "ТВ неделник" на Бригита Чолакова, както и в предаванията "Шик, шок, шоу" и "Полет над нощта".

В шоубизнеса е над 36 години, а в телевизията повече от 20. Бони М, Юрая Хийп, Смоуки и Филип Киркоров са само някои от най- известните звезди, с които е работил… А в България Дядо познава почти всички, които гледаме от екрана. За шоу бизнеса, за нещата които харесва, прави и за онези, които страда, за хората, които обича и тези които му липсват, ето какво сподели той специално за читателите на fortisimo.eu.


Нели Русева: Какво прави в момента Дядо и кой всъщност ти измисли този псевдоним?

Иван Иванов: Дядо е псевдоним на повече от 30 години… Всички колеги и приятели, познати и непознати продължават да го възприемат като арт псевдоним и вече се чудя, когато стана дядо, дай Бог, какво ще измислят… Иначе се роди от мой протест срещу „бате”-обръщение, което се използваше от всички и за всичко… Та, дядо работи по проект, който имаше своето представяне в зала 1 на НДК на 11.12 миналата година и предстои второ издание на 31.05 във Варна. Концерт-спектакълът „BABY BLUE” на изключителния Стефан Димитров. В концерта участват 207 човека, 60 от които звезди на българската култура. Впрочем, това е една сбъдната мечта!

Нели Русева: Има ли в България сега „ Шик шок шоу”?

Иван Иванов: Странно, това предаване „живя” шест години и не спира да вълнува хората… Продължават да ме спират по улиците и да ми задават въпроси свързани с предаването… Така зададен въпросът има смислен и комплексен отговор – ДА! Всъщност успях да убедя и критиците си, че понятието „живот” може да се събере в трите трибуквени думи, независимо от възраст, период, област, интелект…

Нели Русева: Аз лично харесвах това предаване и ми липсва, в историята ли остана, или има шанс да излезе отново на екран?

Иван Иванов: Не знам дали ще рискувам… Вчера отново имах предложение от мъстит телевизионер да върна предаването на екран… Да, замислям се, но като че ли бих приел нова концепция в други мащаби… Ще разберете всички, ако стане факт! Но и предложения имам, да!

Нели Русева: Ще те гледаме ли отново в „Полет над нощта”?

Иван Иванов: Като гост – да! Водих това предаване малко повече от два сезона по покана на великия Хачо Бояджиев. Адски тежко е три часа да си в ефир на живо, с открити телефони за целия свят. Шоуто се излъчва едновременно по три телевизионни и един радио ефир… Причината, заради която не съм в това предаване, е обидно ниското заплащане не толкова за труда, колкото за отговорността. Но… заради Хачо съм готов на всичко и сега .

Нели Русева: Работил си с много звезди, има ли една единствена, която никога няма да забравиш?

Иван Иванов: Не мога да отговора с едно име. Освен това нали звезда означава и… незабравима! Наскоро бях на премиерата на последната книга на още един изключителен човек и телевизионер – Кеворк Кеворкян. Подари ми книгата си и аз го помолих да я надпише за Бригита! НЕ! – отговори и без обяснение написа „На Иван – с уважение, защото цени паметта на мъртвите!” Нямам какво да добавя!

Нели Русева: Известно е, че си бил много близък с Бригита Чолакова, която ще остане една от легендите на телевизията. Какво е за теб Бригита?

Иван Иванов: Бригита е човекът, който промени живота и съдбата ми! Докато съм жив, няма да позволя да бъде забравена! Мисля, че синовете ни ще продължат и след мен да напомнят за нея! Велика жена!

Нели Русева: Емил Димитров, Невена Коканова, това са любими наши звезди, които вече ни гледат отгоре… Уважава ли България талантите си?
Иван Иванов: За този въпрос първо искам да ти благодаря! Ще бъда груб и няма да се извиня за това! НЯМА ДРУГ НАРОД, КОЙТО ТАКА ДА НЕ ЦЕНИ ЗВЕЗДИТЕ СИ, ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА СИ! И това ще продължава да ни струва много скъпо! А списъкът е дълъг… Мария Нейкова, Пепа Николова, Катя Паскалева, Дамян Дамянов, Георги Парцалев… Боже, прости ни, че сме забравили величията на нацията си!

Нели Русева: Вера Кочовска също е един от близките ти хора, предсказвала ли ти е съдбоносни неща, лични най-вече?

Иван Иванов: Не! Вера никога не казва каквото и да било на хора, които обича! Достатъчно е да кажа, че сама ме намери и първото, което ми каза, когато се видяхме на живо беше, че сме били брат и сестра в минали животи. Тази жена какво е направила за България и за човечеството въобще… никой не знае освен самата тя и децата и… Но и тя нямаше подкрепа от държавата, която за пореден път се оказва мащеха… Само приятелите не са достатъчни за лежащо болна жена. Дано някой прочете и се сети да направи нещо… макар, че писмата и разговорите с редица политически и държавни величия не помогнаха… А тя помагаше на всички, когато беше здрава. Дори за съдбовни решения на България!

Нели Русева: В едно интервю казваш, че животът ти е пълен със сензации, коя е най-голямата?

Иван Иванов: Не успях да ги степенувам никога до сега… Все се оказва, че подценявам някоя. Затова разказвам в подходящи моменти по нещо, защото винаги има поука. Като заговорихме за Вера се сетих нещо интересно… Звъни ми както обикновено след новините и ме пита онзи нисък плътен, почти мъжки глас, което означава, че е в контакт: „Брат ми, ти защо не си ми казал, че сте били такива истински приятели с Бригита и Невена”. Изумях! Вярно, че не си бяхме говорили по тези въпроси, но на нас времето никога не ни е стигало… „Незнам!” - отговорих тихо, а гласът отсреща стана още по-нисък: „Ами ето ги тука до мене… Такива добри неща си говорят за теб… Утре да отидеш на църква … А, ти така и така ще ходиш, разбрах!” – и затвори.
Да, аз наистина и без друго щях да отида, защото на следващия ден беше годишнина от смъртта на Бригита.

Нели Русева: Имаш двама сина, те с какво се занимават. Ди-До пее… а другият ти син :)

Иван Иванов: Да, Ди-До пее и все повече се отдалечава от пеенето… Нищо не може да се случи в България, докато не се приеме така необходимият закон за радио и телевизия за процентно ограничение на излъчване на чужда музика в българския ефир! Ние пак сме изключение от всички… Затова няма нови български гласове! След като няма излъчвания в бг ефира, няма авторски права, няма и подкрепа… това означава, че няма бизнес! Ние си плащаме авторските права за да излъчваме до побъркване чужда музика и така бг звездите остават… да не продължавам нататък… Това е причината Ди-До да има песни за три албума и да си ги слуша в колата…
А брат му Станислав продължи професията на баща си въпреки че е с две висши образования… Той е продуцент и мениджър, работи изключително добре като професионалист и най-важното – носи отговорност! В нашата професия без отговорност не може! Много сме горди със съпругата ми с момчетата. Досега слушаме само суперлативи. Дай Бог да продължат така достойно!

Нели Русева: Имаш ли връзки и сега с Ямбол (родния му град), или всичко е минало?

Иван Иванов: Не, не е минало! Имам приятели, близки, съученици… Ямбол си е град, с който ще остана свързан завинаги! Съвсем скоро бях там с моят прекрасен приятел – също от Ямбол, филмовият композитор на столетието акад. Митко Щерев. Беше първата премиера на книгата му „Забравих си часовника на пианото” и последният му страхотен албум. Бяхме много щастливи, защото почти всички приятели от Ямбол, които живеят в София, дойдоха. Интересът беше огромен, вълнението също! Повече от час Митко раздава автографи!

Нели Русева: Как се разтоварваш? Сам или с твоята съпруга?

Иван Иванов: Когато човек си обича работата се разтоварва и когато работи! При мен е така. Това обаче лишава съпругата ми от много неща. Бог ми е свидетел, че с чисто сърце я наричам светица! Невероятна е и много, много я обичам. Вече 30 години сме семейство!

Нели Русева: Какво те разсмива от сърце?

Иван Иванов: Всеки истински поднесен приятелски ШОК!

Нели Русева: Плачат ли мъжете?

Иван Иванов: ДА! Истинските мъже плачат! Дори не тайно!

Нели Русева: Какво си пожелаваш за България сега?

Иван Иванов: Отдавна не мечтая в тази посока… Лошо е, когато съжаляваш Родината си, но с мен е така. Някой беше казал, че фабриката за илюзии е затворена, но явно не е!

Нели Русева: А какво си пожелаваш за теб, за семейството…

Иван Иванов: Здраве и живот, късмет и добрини на всички! И никакво търпение на българите повече!


За fortisimo.eu - Нели Русева (снимки: Личен архив)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю Интервю Дядо: Никакво търпение за българите повече

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414