Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Телевизия и вестник отказват на мрежата

Е-мейл Печат ПДФ

Малко след като всички медии в Шумен подчертаха новината, че общинските съветници отказват предложението да получават материалите си за сесия в електронен вид, бяхме изненадани да научим, че и някои медии са отказали удобството на мрежата.

Fortisimo.eu бързо научи, че общинската телевизия „Шумен” и най-старата печатна медия „Шуменска заря” са намерили аргументи, определящи ползването на докладните записки в електронен вид, като „неудобни”. Точно ние трудно можем да бъдем убедени в предимствата на хартиения носител, но напомняме, че идеята за докладните в електронен вид цели и спестяването на общински средства.

„Нямахме проблеми при въвеждане на програмата. Спестяваме огромни суми за хартия и ксерокс. Само за едно заседание се изготвят близо 80 комплекта документи. Такива се раздават и на медиите. Понякога един комплект съдържа по 80 страници. Сами можете да изчислите какъв разход е това”, коментира за fortisimo.eu  Христина Куцарова от Община Казанлък. Там моделът работи успешно вече втора година.

Куцарова допълни, че само за миналата година южната община е обработила 500 преписки, а тази година едва за 8 месеца броят им вече е 1000. Председателят на общинския съвет в Шумен Даниела Русева пък коментира и екологичните предимства свързани с ограничаването на безсмисленото използване на хартия.

Нищо лично, но все пак ни се струва, че не е красиво сериозни медии да пренебрегват изложените аргументи, които са част от неизбежното бъдеще.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

 1. оф..."стари" медии / в смисъл уж опитни /,но без развитие и вкарване на нови и безспорно по-добри методи май ще станат стари само на години....имаше и една партия ли,коалиция ли и там все едни дебели глави....манталитет трудно се мени.....затова други ги изпреварват от няколко години / или не ги гледат..../

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Телевизия и вестник отказват на мрежата

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414