Фортисимо



Познавам този глас

Е-мейл Печат ПДФ

Има актьори, които не виждате във всяко списание. Не ги гледате често, често и по телевизията. И въпреки това познавате техния глас. Ако сте от столицата и обичате да ходите на театър – със сигурност ще разпознаете гласа му, дори да не знаете неговото име.

Фердинанд в „Бурята” от Шекспир, Орир в „Училище за шутове” от М. Гелдерод, различни персонажи в „Ноев ковчег” от Й. Радичков, Дьони Дидро в „Развратникът” от Е. Е. Шмит, Лазар в „Любовни булеварди” от Ст. Цанев, Жулиен Портал в „Хотел между тоя и оня свят” от Е. Е. Шмит, Омуртаг в „Конят на Александър Велики” от Ст. Цанев, Джонатан в „Арсеник и стари дантели” от Дж. Кесълринг, Гремио в „Укротяване на опърничавата”, Тибалт в „Ромео и Жулиета” от Шекспир, Нягул в „Албена” от Йордан Йовков, Джеймс в „Уморените коне ги убиват, нали?” по Хорас Маккой, Земляника в „Ревизор" от Н. В. Гогол, Труфалдино в „Принцеса Турандот" от Карло Гоци, Глигор „Суматоха” от Радичков и още много други.
Има участия в български и международни филмови и телевизионни продукции и реклами. Член е на гилдията на актьорите, работещи в дублажа.
Той е от Бургас, завършил е ВИТИЗ при проф. Николай Люцканов, след което постъпва в трупата на Театър „София”.
Пламен Манасиев, чийто глас разпознава и обича всеки любител на сериалите е поредният гост на Коко Паносиан в „Абсолютно”.


Коко Паносиан: Как се чувстваш?

Пламен Манасиев: Добре, благодаря. Навън е слънчево, топло и приятно. Винаги се опитвам сам да си създавам настроение, така зареждам и хората около мен.

Коко Паносиан: Изследвания сочат, че усмихнатите живеят по-дълго. Да започнем оттам, когато човек е по-малък го питат - ти какъв ще станеш, когато пораснеш... ти какъв искаше да станеш?

Пламен Манасиев: Аз съм мечтател, имах свръх идея да стана космонавт, още повече че съм роден на деня на космонавтиката. Това беше една от моите детски мечти. Имах желание да се занимавам и с археология. Желанието да се занимавам с театър дойде, след като ни заведоха на едно представление на детски драматичен състав. После си направихме наш, самостоятелен такъв в гимназията и лека полека се появи желанието да стана актьор.

Коко Паносиан: Играеш в "Проклятието на гладуващата класа" (от Сам Шепард). Има ли в България проклятие на гладуващата класа?

Пламен Манасиев: Не знам дали е точно на гладуващата класа, но тегне едно друго проклятие. Проклятие на отчаяните хора, на негативно настроените хора. Това, което прави впечатление на чужденците е, че ние българите не се усмихваме. Да, животът не е лесен, но той не е лесен никъде. Ние не полагаме усилия да си направим живота малко по-усмихнат и по-лек, поне това което зависи от нас.

Коко Паносиан: Провинциалната публика не е имала удоволствието да гледа това представление, а и доста от представленията, в които участваш. Ще пътува ли Театър „София” повече в страната?

Пламен Манасиев: Никога не съм делял столица и провинция в това отношение. Навсякъде публиката има нужда от такива събития, и от духовна храна. Хората жадуват да гледат добри постановки, а и за нас актьорите е по-голямо удоволствието да играем в пълен салон. Съвсем наскоро бяхме в Монтана. Надявам се да пътуваме повече.

Коко Паносиан: Има случай, в който си отказвал роля?

Пламен Манасиев: Да, на два или три пъти съм отказвал и причините са били различни. Първият път, когато отказах беше роля, на мъж, който дълго време се преструва на жена, а скоро бях играл подобна роля. И не ми се искаше да повторя някои от нещата, които съм направил малко преди това, защото актьора трябва да има някаква хигиена на работата.

Коко Паносиан: Имаш ли кумир, има ли актьор с когото би искал да играеш?

Пламен Манасиев: За съжаление моят кумир е Апостол Карамитев и да играя с него не би могло да се случи. А иначе имаме толкова добри актьори, с които бих играл. С удоволствие - Йосиф Сърчаджиев, Деян Донков и много, много други.
Коко Паносиан: Ти се занимаваш много сериозно с дублиране на филми. Какво ти дава това, да изиграеш ролята на друг?

Пламен Манасиев: При нас в България дублажа не е 100 процента, а около 80 процента и трябва да се играе много внимателно. Чува се отдолу оригиналния глас на актьора и се изисква една по-особена техника. Трябва да се дублира по-предпазливо. Винаги когато имаш възможност да озвучиш един прекрасен филм, е удоволствие.

Коко Паносиан: „Сексът и градът”, „Всички обичат Реймънд”, „На гости на другата планета” и още куп сериали, които дублираш. Не ти ли се иска да играеш някоя от тези роли, които дублираш?

Пламен Манасиев: О да, защо не? Но всъщност няма как да стане.

Коко Паносиан: Каква е тръпката на дублажа, има ли много повторения?

Пламен Манасиев: Влизаш в студиото, слагаш слушалките, пускат ти филма и започваш. Има много добре сработени екипи, в които актьорите се справят много добре. Така и става доста бързо. Когато озвучаваш един много хубав филм, е добре да не се преиграва, така и ние внимаваме, не трябва да надиграваш с актьора.

Коко Паносиан: Озвучаваш ли доста сапунени сериали, например „Перла” или „Листопад” ...?

Пламен Манасиев: От тези точно не. Работата ми в театъра е доста и нямам възможност да озвучавам дълги сериали. Сериите се излъчват 4 или 5 вечери в седмицата и това иска повече време.

Коко Паносиан: Разпознават ли те хората на улицата, в кафетата, имам предвид по гласа, без да ти знаят името? Надявам се това не те обижда.

Пламен Манасиев: О, не разбира се, че не ме обижда. Разпознават ме, това е неизбежно. Съвсем скоро имах такъв случай в кварталния магазин, с едно момиче, и наведен надолу поглед, като чу гласа ми каза: „Познавам този глас, снощи пак гледах някакъв филм с вашия глас”.

Коко Паносиан: Какво те прави истински щастлив, със сигурност няма да е само едно, но най-силното?

Пламен Манасиев: Не ми се иска да звучи шаблонно, но най-вече това са приятелите ми. Имам много и добри приятели, с различни професии и различни интереси, но те ме правят истински щастлив. Помагаме си в трудни моменти и се забавляваме по същия начин. Семейството е другото, което също ме прави щастлив!

Коко Паносиан: Нека да завършим с любима реплика от роля, нещо което си казвате пред огледалото да речем...

Пламен Манасиев: Аз много не занимавам близките си с текстовете, които уча. Една реплика от последното представление, която ми е любима е : „Жабата е мрачно животно” (смее се).

Коко Паносиан: Поздравете някого, ако желаете!

Пламен Манасиев: Поздравявам вашия екип най-вече за това, че отделяте време за изкуство. Искам да ви поздравя и с пролетта! Да поздравя и всички слушатели. Да ви слушат три пъти повече и да са оптимистични! До нови срещи с пролетно настроение!

За fortisimo.eu разговора на Коко Паносиан с Пламен Манасиев адаптира Нели Русева (снимки: личен архив)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Познавам този глас

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414