Фортисимо



Сдадох поредния рубеж на личната си свобода

Е-мейл Печат ПДФ

Преди месеци съвсем обосновано развих теорията си, че административният натиск на непушачите върху пушачите е обречен на неуспех. По-късно злорадо се подигравах на внезапно омекналата пълна забрана за тютюнопушенето на обществени места. Днес с известна тъга признавам, че взех решение да откажа цигарите!

Не ме поздравявайте. Не ви ли стига, че отново се подчиних на пропагандата. Пак съм модерен според масовото съзнание. Доброволно сдадох поредния рубеж на личната си свобода.

Винаги съм гледал на цигарата си като на символ на свобода. В миналото, от това колко по-явно я запалвах можеше да се съди колко по-независим се чувствам. Да получа хотелска стая с неприбран пепелник беше признак, че пораствам. Когато подредих първия си собствен дом сложих на най-уютното место пепелник. Всъщност домът ми се стори уютен едва когато сложих пепелник. Заклет пушач съм и ще си остана такъв. Дори след като отказах цигарите.

Вчера една позната ми обясни, че отказала цигарите когато разбрала, че пристрастяването към тях се дължало на факта, че закача към всеки фас някакъв спомен. Някакво преживяване. След този самоанализ дамата просто започнала да откача цигарата от спомена и да си го подрежда в миналото по друг начин. Има нещо такова. В моя случай към цигарите съм закачил част от историята на личната си свобода.

Всъщност стигнах до тъпото решение да се откажа от тютюнопушенето точно когато от символ на свобода усетих заробващ ангажимент. През последната седмица се наложи три пъти да сменям марката и производителя.

Не просто вдигнахте цените, а дадохте възможност на търговците поетапно да скриват различните цигари. Това първо отне част от всекидневното ми удоволствие и второ ми докара главоболие и кашлица. Търпях ви номерата, но след като ми се наложи да обиколя три будки в неизвестност какво сега да пуша, усетих, че това се превръща в досаден ангажимент. Майната им на цигарите! Майната им и на непушачите, които ме докараха дотук.

Празнувайте победата на гадните си номера.

Искате ли да откажа и пиенето?

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

3 коментара

  1. Все пак поздравления! В случай, че успееш! Аз успях преди осем години. От раз !!! И то точно по същата причина. От пазара изчезна любимата ми марка, аз се ядосах и когато марката се появи пак, на по-висока цена, разбира се, осъзнах че наистина съм ги отказал! Така че, дерзай! Ще видиш, че да си непушач е по-голямата свобода! Пожелавам ти го от сърце!
  2. Няма нужда да отказваш и пиенето / и това ли е модерно ?! /......мене не ме интересува модата,а как ми е добре - от толкова неща се отказахме,че сега и цигарите ли? Аз не искам да ги откажа - те са моята причина и да остана насаме и да отпусна....а цените - /беше ясно още по време на решението,че ще се вдигат / - търговията изпод тезгяха е в разцвета си - ха да ме спрат непушачите )))))))))
  3. Според мен става фатално едва когато от мъжките удоволствия човек откаже и бръсненето! Без всичко друго може, без на човек да му проличи - и без пушене, и без пиене, дори и без секс... :-)))))

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Интервю Интервю Сдадох поредния рубеж на личната си свобода

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414