Фортисимо



„Дрийм тим” влезе в тройката на ГАЛФ

Е-мейл Печат ПДФ

Изминалият втори (Великденски) кръг от Градската аматьорска лига по футбол за Купата на генералния спонсор „Кейбълтел&Евроком” доведе до разместване в челото и средата на таблицата.

Точно както предположихме преди седмица в отбора на „Дрийм тим” се крие потенциал, който ще създаде възможност за объркване на сметките на изявените фаворити от „Царството” и „Стража махала”. С двата си мача от тази седмица „Дрийм тим” взеха 6 т., отбелязаха седем гола и изместиха „Абсент” от третото място във временното класиране. Задължително е да подчертаем, че в изиграните досега три мача отборът не е допуснал нито едно попадение в собствената си врата. Тук всичко ще се решава очевидно в директните сблъсъци с „Царството” и „Стража махала”.

По Великден фаворитите си свършиха работата. „Царството” бе безпощаден в мача си с „Механа Тракия” и вкара цели четири гола. Прави впечатление, че и този път головете дойдоха във втората част на мача – след дълго опипване на противника. „Стража махала” пък срещнаха навития тим на младите бегачи от „Олимпико” и представиха най-добрия мач на кръга. Битката между опита и младостта този път завърши в полза на опита, но момчетата от „Олимпико” няма от какво да се срамуват. Те се държаха повече от геройски и в съботния си мач срещу „Дрийм тим” – където запазиха нулевото равенство през цялото първо полувреме с човек по-малко.

Великденският кръг на ГАЛФ ще запомним и с обещаващия старт в първенството на строителите от „Стройко”. Победа, равенство и шесто място във временното класиране. „Стройко” всъщност показа много грамотна игра, добри изпълнители в различните фази, скромност, сплотеност и вярна публика. Равенството им със „Скрита сила” остава най-оспорваният и напрегнат мач в първенството до този момент. Отборът с най-вярната публика досега – „Механа Тракия” е сред неудовлетворените от този кръг. Загуба от един от изявените фаворити („Царството”) и загуба на позиции във временното класиране.

Това обаче едва ли е реалното състояние на нещата. Мобилизацията, хъса и правилната постройка на „Механа Тракия” със сигурност ще го превърнат в сериозен фаворит в битката за четвъртото място. Напълно според прогнозите „Скрита сила” избухна и след двете си загуби се върна в играта с впечатляващо равенство в мача си със „Стройко”. Всъщност тук видяхме борба за точката до последната секунда на мача. Очевидно духът на отбора е скритата сила на „Скрита сила”.

Отборът на ФК „БРЦК” излиза сред нещастните победители от втория кръг. От една страна студентите се изкачиха до петата позиция във временното класиране, но от друга – играха срещу себе си на още по-малки вратички. Служебната им победа срещу отбора на „Станка” им донесе необходимите точки и балансира головата разлика, но не можа да ги накара да се почувстват удовлетворени.

Като стана дума за отбора на „Станка” да кажем, че в дъното на таблицата Великденският кръг на ГАЛФ може да се обрисува и със заглавието на творбата на Илия Блъсков – „Изгубена Станка”. Единият от отборите, който сложи старта на ГАЛФ, буквално изчезна от стадиона и не се яви на нито един от мачовете си по програмата на първенството. Странно поведение, като се има предвид, че в петък засякохме състава да тренира около един от заслоните в природен парк „Шуменско плато”. За почивката отборът беше подготвил печено агънце, ракия и бира. Дали тази тренировка е дошла в повече или „Станка” си има други проблеми – предстои да разберем, но след втория кръг титлата за най-лежерния отбор в лигата очевидно е отнета от тима на „Червената машина”.

Ще завършим днешната си кореспонденция именно с „Червената машина”. Два мача и две загуби по Великден, но приятна игра и най-важното – усещане за удоволствие от футбола. „Червената машина” демонстрира желание за игра без да претендира за класиране в първите места. Отборът сякаш има способността да се наслади на една добре отиграна атака, без да се фиксира за резултата от целия мач, а това също прави впечатление на публиката.

Защото всички сме в ГАЛФ, за да усетим отново тръпката създадена от удоволствието да играеш футбол.

За fortisimo.eu от Ученическия стадион предаде Иван Капралов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Още от Това е лично

    You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ „Дрийм тим” влезе в тройката на ГАЛФ

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414