ФортисимоСофийско бебе

Е-мейл Печат ПДФ

Днешната история е пример колко различно е в големия град и как ролите в семейството се разменят. Обърнатият модел на модерното семейство – мама работи, тате гледа бебето и се разбират чудесно. Малкият  Захи (цялото му име е Захари – като на баща му) е на 4 месеца, навършени на 25 март.

Той е Софийско бебе, което живее в Люлин. Роди се 4,5 кг., вече е 6,5 кг., спи по цяла нощ и се храни през деня на 3 часа и половина  с кърма. Послушно бебе.

Всички дрешки му омаляват за един месец. Вече разпознава името си и любимото му занимание е да рита диво докато слуша диск с детски песнички. Открил е, че когато хване играчка от шезлонга, в който лежи, с ръчички, се друса по-силно и се засилва като упорито рита в такт с музиката.

Мама се казва Ралица. Разходките на бебчо зачестяват – навън е пролет, най-често се разхожда до Кооперативния пазар и до Борисовата градина. Днес за първи път отива на село. Само за съботния ден. Баба Цецка има там къща с овошки и малко лозенце, но и тя живее в София (работи като лаборант в Майчин дом), а на село отскача през почивните дни.

Мама Ралица вече се върна на работа. Кърми бебчо сутрин, за обяд му оставя кърма в биберон и се прибира от работа за храненето следобед. През деня големият Захари се грижи за бебето, а когато мама се върне затъжена за малкото съкровище, идва почивката на таткото.  Добрата организация на времето им позволява да свършат всички семейни и служебни ангажименти и да им остане време и за забавления.

 

Баба Цецка живее през няколко блока и когато не е на работа е на разположение да помага за бебето.

Захи е от децата, които прекарват много време в колата, в задръствания и в молове. Другите баба и дядо са на 400 км., но идват да го виждат всеки месец. Скайп помага да поддържат видеовръзка. Когато в семейството има бебе ти се иска да си близо да него, до го усещаш.

Гледането на снимки съвсем не е удовлетворително. Ралица е израснала в провинцията, с безгрижно детство на село, Захари е заклет риболовец. Откакто имат бебе са решили да създават традиции. Затова тя ще меси козунаци за Великден, макар да е по-лесно с купените от магазина.
Динамиката на деня на това семейство е голяма. Ралица пътува с колата си до работа и обратно, а за да осигури подобаваща разходка на малкия Захи се налага да пропътува десетки километри, за да се измъкне от прашната София, което е невъзможно през седмицата при положение, че работи.

Така е в големия град!  Всяко нещо си има и плюсове и минуси. Работата, домът и семейството – ролите, между които всеки ден балансираме, и ни се налага да правим своите избори.

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Софийско бебе

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414