Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Щъркелите работят извънредно в България

Е-мейл Печат ПДФ

Досега си мислех, че само си въобразявам, че изведнъж броят на бременните жени и на майките с колички се е увеличил поголовно. Знам, че това е част от синдрома „млад родител”.

Не е нужно обаче да очакваш или имаш дете, за да видиш, че навън се случва нещо странно. Наблюденията ми се потвърдиха и от данните, които излязоха в началото на седмицата. През миналата година са се родили 81 572 деца. Това е най-високата цифра на ревящи бебета от 1995 г. насам.

Тенденцията ще се запази. Познавам толкова много млади семейства, които планират потомство, затова сега ще дам ценен съвет за всички тях. Четете внимателно! Един от вариантите бебето ви да започне живота си с награда – е ако успее да се роди в първите часове на 1 януари 2011. За да се случи това запретнете ръкави и се потрудете за зачеването. То трябва да се случи до 14 април. Тоест имате още шест дни на разположение. Така вашето дете ще има шанса да попадне в класацията на списание „9 месеца” – „Бебе на годината”.

Освен увеличението на раждаемостта – забелязва се и покачване на възрастта на бременните майки у нас. Средната възраст за раждане на първото дете е скочила от 22 г. за 1994 на 25.6 за 2009. Все повече жени допускат възможност за бременност и след 35-годишна възраст.

По данни на фонд "Ин витро" през 2009 г. в България са извършени 1250 ин витро процедури. От тях 29 на сто са успешни. Според демографската прогноза на Националния статистически институт пък през 2020 г. населението в България се очаква да бъде 7 137 000, през 2040 г. – 6 302 000, а през 2060 г. да намалее до 5 475 000. Затворете очи и си представете причините за изпразването на България след 50 г. Тогава ни очакват етнически проблеми, защото малцинствените групи ще се превърнат в доминантни. Границите на Европа ще са отворени и всеки ще е свободен да търси щастието си където реши.

Но да не гледаме към несигурното и мрачно бъдеще, а да се радваме на бременните жени около нас. Те са толкова много и толкова красиви…

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Бих добавила и прецакани...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Щъркелите работят извънредно в България

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414