ФортисимоДжексън оживява като остров

Е-мейл Печат ПДФ

Сигурен съм, че сте чували за огромните изкуствени острови в Дубай, или сте ги виждали на снимка. Те се превърнаха в истински магнит за туристи. Бреговете на Обединените арабски емирства се красят от три огромни палми и една изкуствена карта на света. В момента обаче няколко корпорации се състезават за дизайна на нов проект, който трябва да възкреси Краля на поп музиката Майкъл Джексън.

Снимка Nakheel

Стивън Уорд от Луисвил предлага изпод водата да се издигне 25 километров профил на легендарния творец, който е застанал на пръсти в кулминацията на „лунната походка”. Новият изкуствен остров трябва да започва от върха на по-малката палма Джумаяра. Конструкцията ще даде възможност за изграждането на десетки атракции, свързани с личността и творчеството на Майкъл.

Снимка Nakheel

Почти същият силует е предложен и от нюйоркската проектантска къща Eigenvectors. Те обаче искат да поставят фигурата на Краля между двете палми отдясно на островната верига „Светът”. В техния проект са заложени също летище и увеселителен парк.

Снимка Nakheel

Дизайнерите от Zsuzsanna пък са изготвили проект, показващ портрета на Майкъл Джексън в контури. Ако този изкуствен остров бъде одобрен, на него ще има планинска верига, зелени площи и огромно езеро, заместващо лицето на музиканта.

Въпреки бизнес плановете на Джексън в Персийския залив, където певецът живя година след края на делото от 2003-та, изглежда Обединените арабски емирства първи ще се възползват от нарастващата популярност на идола, след неочакваната му смърт през юли. Историята на другите четири изкуствени острова показва, че ако подобен проект може да бъде реализиран – Дубай е единствената възможна локация.

Снимка Nakheel

Самият Майкъл Джексън е бил голям почитател на туристическата програма в емирствата. През 2005 е посетил Nakheel - фирмата, отговорна за досегашните конструкции, и е огледал проекта на „Светът”, както в архитектната зала, така и на терен.

 

1 коментара

 1. Вероятно ще стане красиво и величествено !

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Глобалното село

Популярно от Глобалното село

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Глобалното село

Щрак

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Още от Това е лично

You are here: Home Глобалното село Глобалното село Джексън оживява като остров

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414